lørdag 7. mai 2011

Informasjon til bryllupsgjester

Etter at eg fekk spørsmål frå to av bryllupsgjestene (Kjersti og Christoffer) for lenge sia, om eg kunne lage eit blogginnlegg med praktisk informasjon angåande reisa, opphald, aktivitetar, med meir, så kjem det endeleg!

Reise: 
For å komme direkte til Livingstone med fly, må ein fly innom Johannesburg. Her har ein mange moglegheiter. Dei einaste som flyr frå Johannesburg til Livingstone er British Airways og South African Airways. Ein kan bruke dei ifrå Noreg, eller ein kan kjøpe billett frå Noreg til Johannesburg også frå Johannesburg til Livingstone. Ein kan søke på alle desse ulike søkemotorane som finn dei billegaste reisene, ein kan søke på Lufthansa, KLM, British Airways, South African Airways, osv. Eg har faktisk funne ein del "billege" (alt er relativt) reiser ved å søke alt gjennom eit flyselskap.
Ein anna moglegheit er å fly til Lusaka og ta buss der ifrå til Livingstone. Denne bussturen tek ca. 6 timar (også her er alt relativt), og ein kan få bussar som har same standard som Noreg. På bussturen får ein eit innblikk i Afrika og får sett litt av Zambia. Det går også mindre fly frå Lusaka til Livingstone.
http://www.flyzambezi.com/
Det lønner seg å bruke litt tid på dette og sjå på prisar, tid ein brukar på reisa og kor mange mellomlandingar, osv. Det er mange moglegheiter. Det er også lurt å ikkje vente så alt for lenge med å bestille, sidan det er midt i ferien. Det nyttar ikkje å tenke slik som ein gjer ved "sydenturar" at ein kan få billegbillettar viss ein ventar lengst mogleg, for det går ikkje charterfly til Zambia! :p
Tips: Viss de skal mellomlande i Johannesburg, sjekk når på døgnet de landar der og når neste fly går. Anbefalar ikkje å tilbringe for mykje tid i Johannesburg, ein stor by med mykje kriminalitet, og det beste er å fly frå Europa til Johannesburg om natta slik at ein kjem dit om morgonen, og kan reise rett til Livingstone.

Overnatting:
Her er det veldig mange alternativ og det kjem veldig an på om ein vil bu nærme sentrum eller Victoria Falls, billeg eller dyrt, kva standard ein vil ha, med meir. Taxi er relativt billeg i Livingstone og det er aldri problem å få tak i taxi, ivertfall ikkje på dagtid!
Finn ikkje så mange når eg søker på norske sider, men når ein søker på engelsk finn ein meir. Søk og sjå på pris og berre spør viss de lurer på om eg veit om lodgen er bra eller ikkje.
På denne sida fann eg litt forskjellig: http://www.safarinow.com/destinations/livingstone/hub.aspx
og på denne: http://www.zambiatourism.com/travel/cities/livingstone-where-to-stay.htm

Angåande natta etter bryllupet så er det ein anbefaling å bu i nærheten av David Livingstone Safari Lodge&Spa. Viss ikkje er det lurt å gjere ein avtale med ein eller anna taxisjåfør på førehand om å hente deg/dykk når bryllupet er ferdig (me må skru av musikken 00.00 av hensyn til dei andre gjestene). Det blir ikkje organisert transport til og fra bryllupet. Lodgen ligg eit godt stykke utanfor sentrum. Eit godt alternativ her er å overnatte på Waterfront. Då kan ein berre gå igjenom hagen til David Lstone Lodge, så kjem ein til Waterfront. Her går det også an å sove i telt med seng, 40 dollar for to personar, 30 dollar for ein person i eit telt, utan frukost og med felles dusj. For den eventyrlystne kan ein bruke eget telt til 10$ per person.
 Ellers kan ein få fine rom her også (me såg romma når me var der i påsken). Dei har aircondition og myggnetting.
Prisar i dollar (inkludert frukost):
Riverside twin chalets -    US$105 per person
Riverside single chalets -  US$140
Standard twin chalets -     US&85 per person
Standard single chalet -    US$130
Executive double chalet-  US&120 per person
Executive single chalet -   US$165

Det går for eksempel an å bu billeg resten av veka og spandere på seg litt meir natta etter bryllupet for å gjere det enklare med tanke på transport.
Andre hotell i nærheten er for eksempel Chrismar Hotel http://chrismarhotels.com/index.php?option=com_content&view=article&id=13&Itemid=8

Chrismar Hotel pleidde me å reise til når me ville ha litt ferie og luksus.

Eit billeg alternativ er backpacker-plassen Fawlty Towers: http://www.adventure-africa.com/
Ein meir bråkete backpacker-plass, Jollyboys: http://www.backpackzambia.com/


Har ein lyst å slå litt på stortromma, fekk me eit tilbod frå David Livingstone Safari Lodge&Spa.
For US$650 per person kan ein få to netter på David Livingstone inkludert frukost, Victoria Falls og Sunset Cruise og transport til Botswana der ein får to netter på Chobe Marina Lodge inkludert tre måltid og 2 game aktivitetar (f.eks safari og båtsafari) per person. Deler ein opp alle prisane, er eigentleg dette eit kjempe tilbod! Og romma på David Lstone er KJEMPE fine! Då kunne ein overnatta der f.eks natta til bryllupet og natta etter bryllupet og Botswana før eller etter. Absolutt noko å tenke på.
http://www.chobemarinalodge.com/
http://www.dlslandspa.com/

Når det gjeld overnatting er det lurt å hive seg rundt, sjekke og bestille snart. Ivertfall viss ein vil ha billegare overnatting. Fleire av dei me snakka med som har fått store reservasjonar frå ulike selskap allereie. ZigZag hadde for eksempel fått reservasjon på heile hotellet 26.-27.desember (men dette kunne endre seg). http://www.zigzagzambia.com/

Zigzag er ein veldig grei plass med god mat (frukosten er ikkje så fantastisk), roleg område og fint basseng. Ho sa det var mogleg dei fekk avbestilling på den reservasjonen, og det går også an å bestille nokon av dei andre nettene der.

Aktivitetar: 
Me vart tipsa om at det kunne vere lurt å bestille nokon av aktivitetane på førehand sidan det kunne vere stor pågang rundt jul.
Her er det også MANGE moglegheiter.
Sunset cruise får de inkludert i bryllupet.




Ellers MÅ de til Victoria Falls.


Kanskje nokon vil kaste seg ut i strikk?

1-2-3 BUNGEE!


Stine var den einaste av oss som var tøff nok til å hoppe utafor ei bru og ned mot elva! Det er tre aktivitetar ein kan gjere på brua mellom Zambia og Zimbabwe; slide, swing og bungee jump! 
Her har Stine gjort ein av dei, men ho gjorde alle tre, tøffa!

Rafting er mogleg, og kanopadling på Zambezi skal visst vere kjempe flott. Ein kan ri på elefantar og gå tur med løver og leopardar, besøke ein village oppfordrar eg alle til å gjere, ein kan fly helikopter eller micro light over Victoria Falls, sitte på hesteryggen ved elva, med meir.
Ei av løvene ein kan gå med



Elles vil eg anbefale alle og reise på Arts Cafe (opna for ca. 6 mnd sia) der dei viser danseshow med dansar frå 4 forskjellige provinsar i Zambia. Eg var på det i påsken og det er kjempe bra! Håpar og trur dei viser showet også i desember, og kunne tenkt meg at me alle hadde reist på det! :)

Her kan ein finne mange ulike aktivitetar: http://www.livingstonesadventure.com/

Andre reisemål:
Mine anbefalingar: Chobe i Botswana og Sør-Afrika!
I Chobe kan ein få flotte safariopplevelsar, og det er kort i frå Livingstone.

Safari i Botswana



Båtsafari i Botswana


Solnedgang i Botswana
Sidan dei fleste skal fly innom Sør-Afrika, er det eit veldig greit alternativ og i Sør-Afrika kan ein oppleve det meste. Eg anbefalar Cape Town som by å reise til! Kjempe flott, spesiell og mykje historie. Det er mange alternativ til safari i Sør-Afrika, og ein kan også få strandferie viss ein ønsker det.
Eg seier som tidlegare, finn fram Google og søk!
Det går så klart også an å reise til andre afrikanske land, men desse to er dei mest praktiske.

Her har eg komme med ein del tips og kanskje gjort folk endå meir forvirra og meir usikre på kva dei skal velje og kva dei skal gjere, men det er berre å spørre viss de lurer på noko!

Table Mountain i Cape Town
Robben Island

På veg til Table Mountain






Thonga Beach


 Sei ifra viss det er noko eg har gløymt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar